Maak moeilijke onderwerpen

eenvoudig bespreekbaar

Methodiek Buts en Bofn maakt gevoelens, emoties en gedachten visueel, geeft inzicht en helpt verandering in gang te zetten. Is er een hulpvraag, en is het lastig deze helder te krijgen?

Is het moeilijk om door te dringen tot de kern van het probleem? Maak onderscheid en verbinding tussen gedachten en gevoelens. Zo kom je snel tot de kern van het probleem en wordt de hulpvraag beantwoord.

Leren ontdekken, zien, voelen en ervaren wat de eigen kracht is.

Het is frustrerend als iemand zijn gevoelens niet kan verwoorden. Deze methodiek helpt te praten over wat er gebeurt.

Het is ook mogelijk om een complete conversatie te visualiseren incl. gevoelens, gedachten en emoties. Zo kun je laten zien dat gevoelens en gedachten bij de ander wel eens heel anders zouden kunnen zijn dan gedacht.

Buts en Bofn bestaan uit losse blokjes en kunnen op verschillende manieren worden opgebouwd. Armen omhoog of omlaag, staan of zitten of zelfs op z’n kop. Ieder gekleurd blokje staat symbool voor een gevoel, gedachte of emotie.

Voor wie is Buts En Bofn?

De methodiek is onder andere ontwikkeld voor:

  • Ouders
  • Coaches
  • Leerkrachten
  • Psychologen
  • Ambulant begeleiders

Buts en Bofn biedt ondersteuning bij kinderen en ook volwassenen met diverse problematieken zoals sociale problemen, gedragsproblemen, faalangst, echtscheidings-problematiek, ADHD, autisme, hooggevoeligheid, hoogbegaafdheid, lichamelijke beperking of gezondheidsproblemen.

De methodiek kan ook gebruikt worden ter ondersteuning van bestaande methoden, als communicatiemiddel, psycho-educatie en voor cognitief gedragstherapeutische interventies.

Jeanette over Buts en Bofn

“Ik heb methodiek Buts en Bofn ontwikkeld vanuit kennis en jarenlange ervaring met vormgeving van educatief materiaal en als ervaringsdeskundige op het gebied van autisme en sociaal emotionele problemen. De methodiek is uitvoerig getest in de praktijk. De uitgebreide onderzoeksfase heeft bijgedragen aan de hoge kwaliteit van de methodiek. De houten uitvoering is gebruiksvriendelijk en voelt prettig aan. Het materiaal is flexibel inzetbaar en geeft veel ruimte voor eigen invulling.

Met passie en plezier heb ik aan dit product gewerkt, ik hoop dat het met net zoveel plezier gebruikt gaat worden. “

Jeanette over Buts en Bofn

Ik heb methodiek Buts en Bofn ontwikkeld vanuit kennis en jarenlange ervaring met vormgeving van educatief materiaal en als ervaringsdeskundige op het gebied van autisme en sociaal emotionele problemen. De methodiek is uitvoerig getest in de praktijk. De uitgebreide onderzoeksfase heeft bijgedragen aan de hoge kwaliteit van de methodiek. De houten uitvoering is gebruiksvriendelijk en voelt prettig aan. Het materiaal is flexibel inzetbaar en geeft veel ruimte voor eigen invulling.

‘Met passie en plezier heb ik aan dit product gewerkt, ik hoop dat het met net zoveel plezier gebruikt gaat worden.’