Maak kennis..

Jeanette van Tricht

“Een realist met verbeeldingskracht die door creativiteit verandering tot stand weet te brengen”, zo omschrijven mensen mij.

Met passie creëer ik educatief materiaal en beelden die aantrekkelijk zijn om naar te kijken, maar ook een functie hebben. Zo ondersteunen ze kinderen bij persoonlijke ontwikkeling en geven inzicht in de eigen mogelijkheden. Visuele ondersteuning met betekenis.

Het is mijn missie om complexe thema’s in heldere beelden te vertalen. Het bieden van structuur, inzicht in tijd, versterken van sociale vaardigheden en zelfstandig functioneren zijn daarbij belangrijke thema’s.

Mijn visie is dat visuele materialen verhelderend werken. Ze helpen het geheel overzien, en ook beter te onthouden. (Onderzoek laat zien dat mensen 10 procent onthouden van wat ze horen, 20 procent van wat ze lezen, en liefst 80 procent van wat ze zien en doen).

Dit is mijn motivatie om educatief materiaal te ontwikkelen voor kinderen. Met thema’s als tijd, gevoel, emotie en gedrag vertaald in educatief materiaal. Mijn ruim 20 jaar ervaring als vormgever, kennis van communicatie (master NLP) en ervaring met autisme en sociaal emotionele problemen helpen mij daarbij.

Buts en Bofn®

Buts staat voor het oplopen van een deukje, een vervelende ervaring, een onprettig gevoel of negatieve gedachte en gevoelens.

Bofn staat voor boffen dat je jouw eigen unieke mooie kwaliteiten hebt, fijne gevoelens en positieve gedachten en gevoelens.

Om meer controle te krijgen over gedachten en gevoelens, helpt Buts en Bofn de eigen kwaliteiten te zien en in te zetten, zodat de kinderen en volwassenen die met de methodiek werken zich zekerder voelen. 

Ook deze methodiek inzetten?

Waarom Buts en Bofn?

N
bewustwording van emoties, gevoelens, gedachten en gebeurtenissen
N
meetbaar
N
flexibel inzetbaar
N
laagdrempelig
N
oplossingsgericht
N
opening tot verandering
N
geeft dynamiek aan gesprek
N
weinig sturing nodig, sluit aan op taal cliënt
N
eenvoudig materiaal
N
fantasie prikkelend
N
betrouwbaar
N
wetenschappelijk onderbouwd
N
getest op de doelgroep

Buts en Bofn is een duurzaam product en geproduceerd in Europa.
Bekijk hier de productievideo.