Buts en Bofn®

in de media

Persbericht

Methodiek Buts en Bofn®

geef kleur aan je gevoel

Buts en Bofn is een methodiek die spelenderwijs helpt om gevoelens en gedachten eenvoudig bespreekbaar te maken. Door het bouwen met gekleurde blokjes geven de gebruikers letterlijk kleur aan hun gevoel. Het materiaal is ontwikkeld als hulpmiddel bij individuele begeleidingstrajecten in onderwijs en hulpverlening.

Hoe maak ik emoties en gevoelens bespreekbaar? Wat heb ik nodig om snel tot de kern van een probleem te komen? Hoe benader ik een complexe hulpvraag? In gesprekken met diverse hulpverleners uit zorg- en onderwijsinstellingen kwamen deze vragen regelmatig naar voren. 
 
Jeanette van Tricht, visueel vertaler, zag het als een uitdaging om hier een oplossing voor te bedenken. Als grafisch vormgever heeft zij zich gespecialiseerd in het visualiseren van complexe thema’s. Daarbij gelooft ze in de kracht van eenvoud. Vanuit haar ervaringen met kinderen met autisme en sociaal-emotionele problemen, weet zij als geen ander hoe frustrerend het kan zijn als iemand zijn gevoelens niet kan verwoorden. De methodiek Buts en Bofn die zij ontwikkelde, helpt te praten over wat er gebeurt en helpt om uitdrukking te geven aan   gevoelens, gedachten, emoties en gebeurtenissen. Wat gebeurde er? Wat voel je? Wat denk je? Wat zijn helpende gedachten en welke gedachten helpen juist helemaal niet?
Link naar het volledige persbericht:

Ook deze methodiek inzetten?