Buts en Bofn

Productontwikkeling

Buts en Bofn is de eenvoudige, krachtige communicatie tool die kinderen, jongeren en hun ouders in staat stelt gevoelens te uiten door ze zichtbaar te maken. Ontwikkeld door Jeanette van Tricht, moeder van een zoon met autisme en daardoor ervaringsdeskundig op het gebied van sociaal emotionele problemen: “De moeizame communicatie bleek een terugkerend probleem voor mijn zoon, zijn hulpverleners en ook voor ons als ouders. 

Als ervaren vormgever is het Jeanettes professionele uitdaging en passie om complexe thema’s te vertalen naar heldere beelden of materialen. “Visuele materialen werken verhelderend. Dus als vormgever stelde ik mezelf de vraag of ik een systeem kon ontwikkelen om de communicatie te verbeteren. Een materiaal waarbij weinig woorden nodig zijn en waarmee mijn zoon zijn gedachten en gevoelens kan uitdrukken.

Zo ontstond Buts en Bofn. Een modulair systeem van houten blokjes waarmee op oneindig veel manieren uitdrukking gegeven kan worden aan gedachten en gevoelens. Krachtig in al zijn eenvoud. Effectief en veelzijdig. Ontwikkeld in samenwerking met professionals uit zorg en onderwijs. En wetenschappelijk onderbouwd door studenten Pedagogiek aan de Universiteit Leiden. Buts en Bofn helpt gevoelens letterlijk zichtbaar te maken. 

Buts en Bofn®

Buts staat voor het oplopen van een deukje. Bofn doe je met jouw eigen unieke kwaliteiten. Ik hoop dat mijn methodiek veel kinderen helpt hun gevoelens te uiten, waardoor onzekerheid wordt omgezet in vertrouwen en kwetsbaarheid in kracht.”

Uniek door eenvoud en veelzijdigheid

Wat Buts en Bofn uniek maakt is de eenvoud en veelzijdigheid. De communicatie tool is snel in te zetten en is door zijn flexibiliteit op iedere situatie en persoon aan te passen. Als hulpverlener heb je zelf alle vrijheid in de manier waarop je ermee wilt werken. De opgebouwde poppetjes geven direct inzicht in gevoelens en gedachten, zodat je kunt werken aan groei en ontwikkeling. Een eenvoudig idee, met een enorme impact. Buts en Bofn kan ongelooflijk veel professionals ondersteunen in hun werk en ontzettend veel kinderen, jongeren en hun ouders helpen gevoelens eenvoudig zichtbaar te maken.

 

Maak nu kennis met Buts en Bofn tijdens een workshop of webinar.  

Ook met Buts en Bofn aan de slag?

Waarom Buts en Bofn?

N
gevoelens worden zichtbaar
N
direct inzicht en begrip
N
flexibel inzetbaar
N
tactiel en zintuigprikkelend
N
eenvoudig en flexibel in te zetten
N
opening tot verandering
N
begrijpelijk voor elk kind
N
versterkt sociale vaardigheden
N
vergroot het zelfvertrouwen
N
fantasie prikkelend
N
kwalitatief en duurzaam materiaal
N
veel ruimte voor eigen invulling
N
wetenschappelijk onderbouwd
N
getest door professionals

Buts en Bofn is een duurzaam product en geproduceerd in Europa.
Bekijk hier de productievideo.